ΥΠΕΝ: Δεν χρειάζεται να γίνει αναδάσωση για να μπει ανεμογεννήτρια

216

Κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου, με το οποίο κυρώνονται οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα μέτρα για την ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης 31 Αυγούστου 2021 με τις ψήφους των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο κ. Αμυράς μίλησε και για θεωρίες που συνδέουν τις πυρκαγιές με τις ανεμογεννήτριες.

«Δεν χρειάζεται να γίνει αναδάσωση για να μπει ανεμογεννήτρια. Το αντίθετο. Όταν καίγεται μια έκταση, λόγω της υποχρέωσης να κηρύσσεται αναδασωτέα και λόγω της περιβαλλοντικής της επιβάρυνσης, είναι πολύ πιο δύσκολο να εγκριθεί μια μελέτη περιβαλλοντικών όρων για εγκατάσταση ανεμογεννητριών», είπε ο Γ. Αμυράς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επισπεύδει τον χρόνο θεώρησης και έγκρισης μελετών για ειδικά δασοτεχνικά έργα, όπως τα αντιδιαβρωτικά, τα αντιπλημμυρικά έργα και οι αναδασώσεις.

Τα αντιδιαβρωτικά έργα και οι πρώτες αναγκαίες εργασίες για τη συγκράτηση των εδαφών, προβλέπεται να γίνονται με απευθείας αναθέσεις, όχι σε πολυεθνικές, αλλά σε δασικούς συνεταιρισμούς, όπως είπε ο κ. Αμυράς και επεσήμανε ότι έχει ήδη υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την ενίσχυση των δασικών συνεταιρισμών στη Βόρεια Εύβοια προκειμένου να καλύψουν τα πρώτα έξοδά τους.

πηγή: ecopress.gr