Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα βρίσκονται στο ενεργειακό σύστημα για δεκαετίες

193

Ο πετρελαϊκός κολοσσός BP έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή, είπε ο CEO της εταιρείας, επέμεινε, ωστόσο, πως οι υδρογονάνθρακες, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, θα εξακολουθήσουν να παίζουν ρόλο στο ενεργειακό μείγμα για χρόνια.

«Ίσως δεν θα αρέσει αν πω ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο ενεργειακό σύστημα τις επόμενες δεκαετίες αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής της BP, Bernard Looney.

«Αυτό που θέλω να κάνουμε είναι να εστιάσουμε στον στόχο – και εύχομαι να είχαμε λιγότερες ιδεολογικές τοποθετήσεις και να δίναμε περισσότερη προσοχή στον στόχο – που στην προκειμένη περίπτωση είναι η μείωση των εκπομπών».

Σύμφωνα με τον Looney, η αντικατάσταση του άνθρακα με φυσικό αέριο, που θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα «είναι καλό πράγμα».

«Και με τον καιρό θα αφαιρέσουμε τα υπολείμματα άνθρακα από το φυσικό αέριο», είπε. 

Ο Looney επισήμανε ότι η έκθεση «Net Zero» του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) ανέφερε ότι το 2050 η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου «στον οδικό χάρτη των μηδενικών εκπομπών» θα αντιστοιχεί και πάλι στα περίπου 20 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

«Συνεπώς, κάθε αντικειμενικός άνθρωπος… θα πει ότι οι υδρογονάνθρακες έχουν έναν ρόλο να παίξουν. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Tι κάνουμε για αυτό; Και προσπαθείς να παράγεις αυτούς τους υδρογονάνθρακες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της BP.

πηγή: energypress.gr