Το Λονδίνο εγκαινιάζει τα πρώτα διώροφα λεωφορεία υδρογόνου της χώρας

96
img 112061 copy
©TfL

Τα πρώτα διώροφα λεωφορεία με υδρογόνο στην Αγγλία πρόκειται να ξεκινήσουν από τις 23 Ιουνίου, από τον δήμαρχο του Λονδίνου Sadiq Khan.

Τα 20 νέα φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία, που αρχικά εισήχθησαν στη Διαδρομή 7 μεταξύ East Action και Oxford Circus, συμπληρώνουν τον στόλο των 500 ηλεκτρικών λεωφορείων, που έχουν ήδη μηδενικές εκπομπές. Τα λεωφορεία κυψελών καυσίμου υδρογόνου θα βοηθήσουν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των ΜΜΜ του Λονδίνου, καθώς και των επιβλαβών εκπομπών, για να διασφαλιστεί καθαρότερος αέρας για τους Λονδρέζους. Τα λεωφορεία, τα οποία κατασκευάστηκαν από τη Wrightbus στη Βόρεια Ιρλανδία, παράγουν μόνο υδρατμούς, με το υδρογόνο που παράγεται από το εργοστάσιο της Air Liquide στο Runcorn.

Από το 2023, το υδρογόνο αναμένεται να είναι ακόμη πιο πράσινο, καθώς θα παράγεται με ηλεκτρόλυση που τροφοδοτείται από άμεση σύνδεση με υπεράκτιο αιολικό πάρκο. Ένας σταθμός ανεφοδιασμού, που αναπτύχθηκε από τη δανική εταιρεία μηχανικών Nel Hydrogen, θα εφοδιάζει κάθε λεωφορείο κυψελών καυσίμου υδρογόνου μόλις μία φορά την ημέρα, σε μόλις πέντε λεπτά.

πηγή: energylivenews.com