Το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να απαλλαγεί από τον άνθρακα στις μεταφορές

56
screenshot 4

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε την Τετάρτη ότι ήθελε να δημιουργήσει έναν καθαρό τομέα μεταφορών, με μηδενικούς ρύπους έως το έτος 2050.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της κυβέρνησης ένα βασικό μέρος του σχεδίου είναι ο στόχος της “σταδιακής κατάργησης της πώλησης νέων οχημάτων βαρέων φορτηγών ντίζελ και βενζίνης (HGVs) από το 2040.”

Εάν πραγματοποιηθεί, αυτή η φιλοδοξία θα συμπληρώσει τα σχέδια της κυβέρνησης να σταματήσει την πώληση νέων αυτοκινήτων και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων και φορτηγών έως το 2030 και να απαιτήσει, από το 2035, όλα τα νέα αυτοκίνητα και φορτηγά να έχουν μηδενικές εκπομπές.

Μεταξύ άλλων, οι αρχές στοχεύουν επίσης σε ένα καθαρό σιδηροδρομικό δίκτυο με μηδέν ρύπους, μέχρι τα μέσα αυτού του αιώνα και θέλουν καθαρές μηδενικές εκπομπές αεροπορικών μεταφορών έως το 2050.

Η μετάβαση σε έναν τομέα μεταφορών μηδενικών εκπομπών, που είναι ο πιο ρυπογόνος τομέας στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις σε τομείς όπως η υποδομή φόρτισης και η ανάπτυξη νέων συστημάτων και τεχνολογιών.

πηγή: cnbc.com