Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε ότι η αποτυχία του να προσαρμοστεί στην υπερθέρμανση απειλεί τον καθαρό μηδενικό στόχο

109
pollution 2575166 1920

Η βρετανική κυβέρνηση προειδοποιεί ότι η αποτυχία της να προσαρμοστεί στις θανατηφόρες θερμοκρασίες, τις ακραίες πλημμύρες και σε άλλες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, θέτει σε κίνδυνο τον στόχο της χώρας να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα σε μηδέν έως το 2050.

Οι κλιματικές επιπτώσεις δοκιμάζουν ήδη την ανθεκτικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου σε ένα θερμότερο κλίμα, όπως ένα εξαήμερο κύμα τον περασμένο Αύγουστο που συνδέεται με εκατοντάδες θανάτους. Ωστόσο, οι σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης για την κλιματική αλλαγή λένε ότι οι δράσεις της χώρας ήταν ανεπαρκείς και απογοητευτικές.

«Συνολικά, το επίπεδο κινδύνου που αντιμετωπίζουμε από την κλιματική αλλαγή έχει αυξηθεί από πριν από πέντε χρόνια», λέει ο Chris Stark στην Επιτροπή Κλιματικής Αλλαγής (CCC), ένα ανεξάρτητο δημόσιο όργανο που συμβουλεύει την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου. “Οι προετοιμασίες μας δεν συμβαδίζουν με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε. Αυτό είναι ένα πολύ ανησυχητικό συμπέρασμα.”

Η αποτυχία προσαρμογής της χώρας θα θέσει σε κίνδυνο τον καθαρό μηδενικό στόχο του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το CCC. «Δεν μπορούμε να προσφέρουμε καθαρό μηδέν χωρίς να προσαρμοστούμε», ​​λέει η Julia King της CCC. Αναφέρει ότι ο κύριος λόγος είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βασίζεται σε λύσεις που βασίζονται στη φύση για τη μείωση των εκπομπών CO2 έως το 2050, οι οποίες θα υπονομευθούν από την έλλειψη προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

πηγή: newscientist.com