Θα αντικαταστήσουν οι ΑΠΕ τα πυρηνικά στις ΗΠΑ;

50
photovoltaic system 2742302 1920

Σχεδόν το ένα τρίτο των πόρων παραγωγής ενέργειας που σχεδιάστηκαν να τεθούν σε λειτουργία στις ΗΠΑ το 2021 βρίσκεται στην αγορά του Electric Reliability Council Of Texas Inc., σύμφωνα με μια ανάλυση της S&P Global Market Intelligence.

Συνολικά, νέα 63.667 MW αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία, ενώ 10.693 MW πρόκειται να αποσυρθούν, αφήνοντας καθαρό κέρδος 52.974 MW. Περισσότερα από τα τρία τέταρτα της νέας χωρητικότητας προέρχονται από ηλιακή και αιολική, με ελαφρώς περισσότερη ηλιακή από την αιολική, ενώ περίπου το ήμισυ της χωρητικότητας που αποσύρεται προέρχεται από τρεις πυρηνικούς σταθμούς.

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν αυτό το φθινόπωρο να δουν να μπαίνει επίσης σε λειτουργία η πρώτη νέα πυρηνική εγκατάσταση εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια, εάν η μονάδα 3117 MW στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Alvin W, στη Γεωργία μπορεί να διατηρήσει τη στοχευμένη ημερομηνία λειτουργίας της το Νοέμβριο.

Οι προγραμματιστές έργων είναι η θυγατρική της Southern Co., Georgia Power Co., η Oglethorpe Power Corp., η Municipal Electric Authority Of Georgia και η πόλη Dalton, Ga.

πηγή: energia.gr