Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για μείωση των εκπομπών CO2

224
neurath 5313790 1920

Τα ΗΑΕ έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 70% και να αυξήσουν τη χρήση καθαρής ενέργειας κατά 50% έως το 2050, ανέφερε ο Suhail Al Mazrouei, Υπουργός Ενέργειας και Υποδομών κατά την εναρκτήρια εικονική εκδήλωση της Μέσης Ανατολής.

«Τα τελευταία 50 χρόνια, τα ΗΑΕ ήταν στην πρώτη γραμμή της τρέχουσας ενεργειακής μετάβασης στην περιοχή και μεταξύ των κορυφαίων χωρών παγκοσμίως. Ήμασταν από τα πρώτα έθνη που επικύρωσαν τη Συμφωνία του Παρισιού, δείχνοντας έτσι τη δέσμευσή μας στις προσπάθειες για μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, η οποία απαιτεί ένα ενεργειακό σύστημα χαμηλών εκπομπών άνθρακα », ο Al Mazrouei.

Σε άλλο σημείο της ημερήσιας διάταξης κατά την εναρκτήρια ημέρα πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και παρουσιάσεις υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης του δυναμικού του πράσινου υδρογόνου, που θα παίξει ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση. Η χρήση της ηλιακής ενέργειας επισημάνθηκε επίσης.

Η εβδομάδα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών και της καθαρής ενέργειας συνεχίζεται έως τις 19 Μαΐου. Οι συζητήσεις στην ημερήσια διάταξη της δεύτερης ημέρας περιλαμβάνουν τη δυνατότητα υιοθέτησης του πράσινου υδρογόνου στην περιοχή, τις ευκαιρίες για πλωτή ηλιακή ενέργεια, τις τελευταίες εξελίξεις στην ηλιακή στέγη και τη χρηματοδότηση της ενεργειακής μετάβασης.

πηγή: gdnonline.com