Τα ΗΑΕ χειρίζονται τον καιρό και προκαλούν καταιγίδες σε παραθαλάσσιες πόλεις

38
rain 3964186 1280

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), μια περιοχή με ζεστές θερμοκρασίες και τρεις ερήμους, έχουν σημειώσει έντονες βροχοπτώσεις σε πολλά μέρη τις τελευταίες ώρες, λόγω σκόπιμης χειραγώγησης του καιρού. Η προσπάθεια περιελάμβανε drone και μια τεχνολογία που ονομάζεται cloud seed, η οποία διασπείρει ουσίες στον αέρα που αλλάζουν τις ιδιότητες των σύννεφων, αυξάνοντας την πιθανότητα βροχής.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι θερμότεροι μήνες του έτους για τα ΗΑΕ, μια περίοδος κατά την οποία η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 43 βαθμούς Κελσίου, τουλάχιστον κατά μήκος της ακτής. Οι παράκτιες περιοχές, όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, έχουν λίγες βροχοπτώσεις.

Η λύση με τα σύννεφα δόθηκε τόσο για τη βροχή, όσο και για την ξηρασία που πλήττει τις περιοχές. Στέλνοντας drones και χρησιμοποιώντας τα για να τραβήξουν σύννεφα, οι επιστήμονες μπόρεσαν να αναγκάσουν σταγονίδια υγρασίας να συγκεντρωθούν. Αντί να εξατμίζονται όπως συνήθως, οι μεγαλύτερες συστάδες νερού κατέληξαν να πέφτουν, παρά τις θερμοκρασίες, σημειώνοντας βροχές.

πηγή: slashgear.com