Η πορεία της επένδυσης της γερμανικής RWE στη Δυτική Μακεδονία αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17/2, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης ο διευθύνων σύμβουλος της RWE, Dr. Rolf Martin Schmitz και ο διάδοχός του Dr. Markus Krebber, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Eπιτροπής Oικονομίας και Eπενδύσεων του Ελληνογερμανικού Eπιμελητηρίου και σύμβουλος της RWE στην Ελλάδα, Γιώργος Πατεράκης.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, υπενθυμίζεται, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε το Συμφωνητικό Συνεργασίας (Head of Terms), μεταξύ της, κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας, ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και της RWE Renewables GmbH, με σκοπό την από κοινού συνεισφορά και υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 GW μέσω κοινού επενδυτικού οχήματος (JVCo).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιχείρησης, τα ποσοστά συμμετοχής στο κοινό επενδυτικό σχήμα (JVCo) θα είναι 51% για την RWE Renewables GmbH και 49% για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.

Το Συμφωνητικό προβλέπει την από κοινού συνεισφορά και υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 γιγαβάτ μέσω κοινού επενδυτικού οχήματος.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες από τη ΔΕΗ, στόχος είναι η εκκίνηση της δραστηριότητας της κοινής εταιρείας μέχρι τον Ιούνιο.

Το ύψος των επενδύσεων την επόμενη τριετία εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 1 δισ. ευρώ ενώ αναμένεται η δημιουργία πάνω από 1000 θέσεων εργασίας κατά το στάδιο της κατασκευής των έργων.