Συνδέθηκε στο δίκτυο η πρώτη ανεμογεννήτρια στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Yunlin στην Ταϊβάν

82

Η πρώτη, από τις συνολικά 80 ανεμογεννήτριες Siemens Gamesa 8 MW, του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Yunlin ισχύος 640 MW συνδέθηκε στο δίκτυο της Ταϊβάν στις αρχές Νοεμβρίου του 2021.

Μέχρι το τέλος του 2021, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Yunlin αναμένεται να έχει θέσει σε λειτουργία συνολικά 9 ανεμογεννήτριες καθιστώντας το, το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο σε λειτουργία με τοπικό περιεχόμενο, όπως δήλωσε η εταιρία του έργου Yunneng Wind Power.

Η πρώτη ανεμογεννήτρια εγκαταστάθηκε τον Απρίλιο του 2021 εντός της περιοχής του έργου συνολικής έκτασης 82 km² στα Στενά της Ταϊβάν, η οποία απέχει 4 με 9 ναυτικά μίλια από τη δυτική ακτή της Ταϊβάν.

Το έργο θα συνδεθεί στο δίκτυο μέσω δύο χερσαίων υποσταθμών στις πόλεις Taixi και Sihu αντίστοιχα στην κομητεία Yunlin, και μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, αναμένεται να εξυπηρετεί τις ανάγκες περισσότερων από 600.000 νοικοκυριών.

Η αδειοδότηση του έργου ξεκίνησε το 2016 και έλαβε έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων 2 χρόνια αργότερα και άδεια εγκατάστασης τον Νοέμβριο του 2018. Από τον Ιούλιο του 2019 ξεκίνησε η κατασκευή 40 βάσεων από δύο βιομηχανίες της χώρας και οι εργασίες για το πρώτο θεμέλιο του αιολικού πάρκου άρχισαν τον Δεκέμβριο του 2020. Τον Φεβρουάριο του 2021 ολοκληρώθηκε η μεταφορά εξαρτημάτων για τις υπόλοιπες 40 βάσεις από την Ευρώπη στην Ταϊβάν. Το έργο είχε αρχικά προγραμματιστεί να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2021, όμως σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα αναμένεται για το 2022.

Η Yunneng Wind Power ανήκει στην wpd (25%), στην TotalEnergies (23%) στην EGCO Group (25%) και σε μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Sojitz Corp (27%), η οποία περιλαμβάνει επίσης τις Chugoku Electric Power, Chudenko Corporation, Shikoku Electric Power και JXTG Nippon Oil & Energy Corporation.

πηγή: energypress.gr