Στο μικροσκόπιο της Chevron τα κυπριακά κοιτάσματα φυσικού αερίου

149

Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα όσον αφορά την εκμετάλλευση των κυπριακών κοιτασμάτων που περιλαμβάνονται στα περιουσιακά στοιχεία της Noble Energy. Η εξαγορά της από τη Chevron, που χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο πετρελαϊκό deal μετά την πανδημία, προοιωνίζεται αλλαγές στον ενεργειακό χάρη της ΝΑ Μεσογείου.

Ο Mike Wirth, CEO της Chevron, μιλώντας στο Bloomberg έδωσε μεγάλη σημασία στα κοιτάσματα της ΝΑ Μεσογείου, που βρίσκονται στα περιουσιακά στοιχεία της Noble. Τα περιουσιακά στοιχεία της Noble περιλαμβάνουν εκτός από την Αφροδίτη στην κυπριακή ΑΟΖ, κοιτάσματα στην Δυτική Αφρική, το Permian, το Eagle Ford και το J.Basin.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νατάσα Πηλείδου, θα έχει, τις αμέσως επόμενες μέρες, τηλεδιασκέψεις με τους επικεφαλής τόσο της Chevron όσο και της Noble Energy, με σκοπό να τύχει πλήρους ενημέρωσης για τα διαλαμβανόμενα στη μεταξύ τους συμφωνία, ειδικότερα αυτά που αφορούν στην ανάπτυξη του «Αφροδίτη», τα οποία και θα αξιολογηθούν από το Υπουργείο.