Στην ΤΕΡΝΑ η κατασκευή του πρώτου τμήματος του μεγάλου φωτοβολταϊκού της Μεγαλόπολης

389

Ξεκινούν οι εργασίες του πρώτου τμήματος του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των 500 MW της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Στον διαγωνισμό είχαν υποβάλλει προσφορές για την κατασκευή οκτώ εταιρείες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο έργο 50 MW ανατέθηκε από τη θυγατρική της ΔΕΗ στην ΤΕΡΝΑ, με το τίμημα να ανέρχεται στα 23,5 εκατ. ευρώ. Το έργο θα κατασκευαστεί σε απαλλοτριωμένη έκταση της ΔΕΗ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022.

Η παραγόμενη ενέργεια του φωτοβολταϊκού θα συμβασιοποιηθεί με τη ΔΕΗ – η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, δηλαδή, θα πουλά πράσινη ενέργεια στη μητρική της – και θα είναι πρώτο διμερές συμβόλαιο πώλησης ρεύματος (PPA). Το έργο στη Μεγαλόπολη θα είναι μάλλον το πρώτο που θα υπογράψει.

Όπως έχει κάνει γνωστό πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Κωνσταντίνος Μαύρος: «Οι τράπεζες είναι πλέον σε θέση να στηρίξουν τα συμβόλαια αυτά και απαιτείται όλοι οι φορείς να τα προωθήσουν με βάση το διεθνές παράδειγμα».

Σε ό,τι αφορά την προσφορά της ΤΕΡΝΑ, πηγές της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κρίνουν το τίμημα «ιδιαίτερα καλό για την εταιρεία». Το έργο θα πραγματοποιηθεί με συστήματα μονού άξονα και bifacial πλαίσια. Επίσης, θα κατασκευαστεί νέος υποσταθμός με μέση προς υψηλή τάση για τη σύνδεσή του στο σύστημα.

πηγή: ot.gr