Στη ΣΤΑ.ΣΥ. το «Green Award 2021»

203

Στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, η Σταθερές Συγκοινωνίες Mov. Α.Ε. έλαβε το 1ο Βραβείο στην Ενότητα «Ανακύκλωση με διαλογή στην Πηγή στον δημόσιο τομέα» της κατηγορίας «Βραβεία προς επιχειρήσεις και Δημόσιους Φορείς», κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «The Economist’s Thessaloniki Metropolitan Summit». Το βραβείο, που παρέλαβε ο πρόεδρος της εταιρείας, Χάρης Δαμάσκος, απενεμήθη στη ΣΤΑ.ΣΥ, για τον σχεδιασμό και την επιτυχημένη υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς.

Τρία και πλέον χρόνια μετά την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος – σε συνεργασία με τον εγκεκριμένο φορέα Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» – τα αποτελέσματα του εγχειρήματος είναι σημαντικά. Στα τρία «Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» που τοποθετήθηκαν στους σταθμούς του Μετρό «Δάφνη» και «Δουκίσσης Πλακεντίας» και στη στάση του Τραμ «Αγία Φωτεινή», οι ανακυκλωθείσες ποσότητες ξεπέρασαν τα 288.000 κιλά. Παράλληλα, οι επιβάτες, που χρησιμοποιούν καθημερινά τα οικολογικά μέσα σταθερής τροχιάς για τις μετακινήσεις τους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη συμβολή της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος, να εκπαιδευτούν και εν τέλει να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

«Ευχαριστώ πολύ εκ μέρους της διοίκησης και των εργαζομένων για την εξαιρετική τιμή που μας κάνετε με αυτήν τη βράβευση. Ευχαριστώ και την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ για τη συνεργασία που έχουμε και τα οφέλη που απορρέουν από αυτή», δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της ΣΤΑ.ΣΥ., Χάρης Δαμάσκος, και κατέληξε: «Το σημαντικότερο, κατά την άποψή μου, είναι, ότι εκπαιδεύουμε καθημερινά τους συμπολίτες μας στο δίπτυχο περιβαλλοντική συνείδηση και κοινωνική ανταπόδοση. Όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα, ήμασταν το πρώτο Μετρό στην Ευρώπη και το δεύτερο στον κόσμο, που εφάρμοζε ανταποδοτική ανακύκλωση. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε πρωτοπόροι και καινοτόμοι».

πηγή: naftemporiki.gr