Στα ύψη η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νεπάλ

71
air,polluting,factory,chimneys

Το σαββατοκύριακο τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδό τους στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού, από το 2016, δήλωσε στο Reuters ο κυβερνητικός αξιωματούχος Σάνκαρ Πάουντελ.

Το Νεπάλ έδωσε εντολή στα σχολεία να κλείσουν για τέσσερις ημέρες, επηρεάζοντας περίπου 8 εκατομμύρια μαθητές, μετά την αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε επικίνδυνα επίπεδα.

Το μέσο 24ωρο επίπεδο των PM2,5, μικροσωματίδια τα οποία μπορούν να εισχωρήσουν βαθειά στους πνεύμονες, ανερχόταν σε 214 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο στην πρωτεύουσα την Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, σε σύγκριση με τις προδιαγραφές της κυβέρνησης για 40 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Ένα μείγμα σκόνης από εργοτάξια, καυσαερίων από παλιά και κακοσυντηρημένα οχήματα και καπνού από κάρβουνο, δημιουργούν ένα στρώμα ομίχλης πάνω από την πόλη, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, εγκεφαλικού, άσθματος και υπέρτασης, σύμφωνα με ειδικούς.

“Αυτό έρχεται να προστεθεί στον κίνδυνο από την COVID-19”, δήλωσε ο Σερ Μπαχάντουρ Πουν, γιατρός σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας. “Ο κόσμος πρέπει να μένει για την ασφάλειά του στο σπίτι και να μην βγαίνει παρά μόνον για λόγους έκτακτης ανάγκης”, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Αξιωματούχοι στο μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο στο Κατμαντού, δήλωσαν ότι η κακή ορατότητα έχει προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό προβλήματα στις πτήσεις.

πηγή: energyin.gr