Σμύρνη: Ένωση εξαγωγέων ΑΠΕ Τουρκίας για πρώτη φορά

166

Η πρώτη Ένωση Εξαγωγέων Εξοπλισμού και Υπηρεσιών Ανανεώσιμης Ενέργειας της Τουρκίας θα δημιουργηθεί στη Σμύρνη, η οποία ονομάστηκε «αιολική πρωτεύουσα της Τουρκίας», στο πλαίσιο της Ένωσης Εξαγωγέων Αιγαίου.

Ο Jak Eskinazi, επικεφαλής συντονιστής της ΕΕΑ, είπε ότι η νέα ένωση στοχεύει να βοηθήσει τις εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Τουρκίας να ενώσουν τις δυνάμεις τους, συγκεντρώνοντάς τες κάτω από μια ενιαία στέγη για να παρακολουθούν την συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία, έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Τουρκία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην παραγωγή εξοπλισμού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε σημείο που η χώρα θα είναι σε θέση να παράγει ανεμογεννήτριες σχεδόν 100% σε τοπικό επίπεδο.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία της σχεδιαζόμενης ένωσης, η οποία θα αποτελείται από 309 εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εκ των οποίων οι 200 ​​βρίσκονται στη Σμύρνη, σύμφωνα με την παραγωγή, τις υπηρεσίες και τις καταχωρημένες εξαγωγές τους.

Μέρος των εργασιών του συλλόγου θα είναι η διεξαγωγή μιας πολύ ευαίσθητης μελέτης για τη διαμόρφωση ενός συστήματος κωδικοποίησης για τις εξαγωγές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μεγάλο μέρος των απαιτούμενων τεχνικών εργασιών καλύπτεται ήδη από το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση «Best For Energy Project», το οποίο ξεκίνησε το 2020.

Η προγραμματισμένη ένωση εξαγωγέων θα αποτελέσει σημείο επαφής για διεθνείς επενδυτές που σχεδιάζουν να εισέλθουν στην τουρκική αγορά.

πηγή: dailysabah.com