Σχέδια για μείωση εκπομπών άνθρακα στη Βόρεια Ιρλανδία

150
world environment day concept

Ιδέες για δραματική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα σπίτια, τις επιχειρήσεις, τις μεταφορές και τους τομείς ηλεκτρικής ενέργειας βγαίνουν σε δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη, καθώς η Βόρεια Ιρλανδία αρχίζει να διατυπώνει σχέδια για την αντιμετώπιση της κλιματικής πρόκλησης, οι κάτοικοι της οποίας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα για σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής τους.

Τα σχέδια αφορούν περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση στα σπίτια, τερματισμό των βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων και μια μετάβαση σε καθαρές πηγές ενέργειας όπως το υδρογόνο. Μεταξύ των προτάσεων υπάρχει και ένας νέος στόχος παραγωγής 70% ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030.

Η υπουργός Οικονομικών Diane Dodds ανέφερε: “Προκειμένου να εξαλειφθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την ενέργεια, οι επιχειρήσεις και οι οικιακοί καταναλωτές μας θα πρέπει να κάνουν πιο καθαρές, πιο λιτές ενεργειακές επιλογές που θα περιλαμβάνουν την απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα, μεταβαίνοντας σε ανανεώσιμες τεχνολογίες”.

πηγή: bbc.com