Ρεκόρ Γκίνες για έναν νέο τύπο «πράσινων» συνθετικών καυσίμων

48

Η Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας αποφάσισε να χρησιμοποιήσει έναν νέο τύπο συνθετικών καυσίμων και μετά την πετυχημένη ολοκλήρωση μιας δοκιμαστικής πτήσης ενός αεροσκάφους της με αυτά τα καύσιμα, η RAF μπήκε στον κατάλογο των Ρεκόρ Γκίνες αφού είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται πτήση με 100% συνθετικό καύσιμο. 

Τα καύσιμα αυτά αποτελούνται από υδρογόνο που έχει εξαχθεί από το νερό και από άνθρακα που έχει εξαχθεί από το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας. Μάλιστα, για την όλη διαδικασία παραγωγής αυτών των καυσίμων χρησιμοποιήθηκαν μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα καύσιμα που έχουν την κωδική ονομασία UL91 δημιούργησε η εταιρεία Zero Petroleum που εδρεύει στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Αμύνης της Βρετανίας αυτή η νέα μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία καυσίμων που θα αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα στα αεροσκάφη χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάποια μετατροπή στις μηχανές τους. 

Αν και η RAF εξετάζει το ενδεχόμενο της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας ή ενέργειας από υδρογόνο για τα αεροσκάφη υψηλής απόδοσης απαιτούνται υγρά καύσιμα και αυτά τα συνθετικά καύσιμα μπορούν να πετύχουν τον στόχο της υψηλής απόδοσης αλλά και της φιλικότητας στο περιβάλλον. Η RAF έχει ανακοινώσει ότι θέλει σε εύλογο χρονικό διάστημα τα αεροσκάφη της να παράγουν τη μικρότερη δυνατή μόλυνση στην ατμόσφαιρα, ει δυνατόν και μηδενική.

πηγή: naftemporiki.gr