ΡΑΕ: Οι προσδοκίες «ανάστασης» και η απειλή παραίτησης για την «αιμορραγία» των στελεχών της

87

Με την τοποθέτηση της νέας διοίκησης Δαγούμα στη ΡΑΕ από τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, μπήκε ένα τέλος σε μία μακρά περίοδο αβεβαιότητας και αβελτηρίας στο κρίσιμο τομέα της ενέργειας, ενώ γεννήθηκαν προσδοκίες

Οπως γράφει η «Καθημερινή», η αλλαγή διοίκησης (σ.σ. η αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενέκρινε για τη θέση του προέδρου της ΡΑΕ τον καθηγητή Αθανάσιο Δαγούμα, τον Ιούλιο του 2020) δημιούργησε υψηλές προσδοκίες στην ενεργειακή αγορά για την επανάκτηση της ανεξαρτησίας της ΡΑΕ και του θεσμικού της ρόλου.

Η διοίκηση Δαγούμα βρήκε στα συρτάρια της ΡΑΕ περί τις 1.700 παλαιές αιτήσεις για ΑΠΕ που έπρεπε να αξιολογηθούν, εκκρεμότητες για μια σειρά από αποφάσεις που συνδέονταν με την πορεία των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων (ρυθμιζόμενο έσοδο ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, Εταιρειών Διανομής Αερίου κ.λπ.) κ.ά.

Μέσα σε αυτά, σημειώνεται στο δημοσίευμα της «Καθημερινής», «έσκασε» στα χέρια της το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ και τον Νοέμβριο το target model, ζητήματα που έφεραν σε εμπόλεμη κατάσταση τους συμμετέχοντες στην αγορά.

Ο νέος πρόεδρος της ΡΑΕ με μόλις 50 άτομα προσωπικό, κατά 25% κάτω από το προβλεπόμενο με νόμο του 2011, όταν τα θέματα που καλείτο να διαχειριστεί ο ρυθμιστής ήταν πολύ λιγότερα, κατάφερε σε διάστημα έξι μηνών να επιλύσει θέματα δύο ετών.

Μαζί με τις πιέσεις όμως που δέχονταν από τους φορείς της αγοράς, άρχισε να φυλλορροεί και το προσωπικό του.

Η ένταση της δουλειάς σε συνδυασμό με το χαμηλό ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου στο οποίο έχει ενταχθεί η ανεξάρτητη αρχή, υποχρεώνει το προσωπικό της ΡΑΕ να βρίσκει εργασιακή διέξοδο στην ενεργειακή αγορά, εταιρείες της οποίας προσφέρουν ικανοποιητικές αμοιβές για τη μεταγραφή τους.

Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών τον δρόμο αυτό ακολούθησε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Δαγούμα και ένα ακόμη στέλεχος του γραφείου του, ενώ πολύ πρόσφατα παραιτήθηκε και η γενική διευθύντρια αρμόδια για τις ΑΠΕ, όπου εκκρεμούν για αξιολόγηση χιλιάδες νέες αιτήσεις που κατατέθηκαν μετά τον Δεκέμβριο.

Το τμήμα χονδρεμπορικής αγοράς στο οποίο εντάσσεται και το target model με τα πολλαπλά προβλήματα, δουλεύει με μόλις δύο ειδικούς επιστήμονες και το τμήμα λιανικής που είναι επιφορτισμένο με την παρακολούθηση του ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων και την προστασία του καταναλωτή ελέγχεται από έναν ειδικό επιστήμονα και έναν υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Η κατάσταση έφερε σε απόγνωση και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στα πρόθυρα της παραίτησης τον νέο πρόεδρο της ΡΑΕ, ο οποίος φέρεται να συνέδεσε την παραμονή του στην Αρχή με αίτημα, τόσο προς την προηγούμενη όσο και την νυν ηγεσία του ΥΠΕΝ, για προσλήψεις και εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο, στο πλαίσιο ενός νέου διοικητικού οργανογράμματος που κατήρτισε με τη συνδρομή της Mckinsey.

Η πρόταση που ετοιμάζεται να καταθέσει στο υπουργείο προβλέπει νέες προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού με αμοιβές 2.500 ευρώ για στελέχη με διδακτορικό έναντι 1.100 ευρώ σήμερα και 1.500 ευρώ για κατόχους μεταπτυχιακού από 950 ευρώ σήμερα.

Το νέο μισθολόγιο μπορεί να καλυφθεί από αποθεματικά της ΡΑΕ ύψους 2 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στο μεταξύ, από την περασμένη εβδομάδα η ολομέλεια της ΡΑΕ δεν μπορεί να συνεδριάσει γιατί έληξε η θητεία τεσσάρων μελών της. Η τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας έγινε την περασμένη Πέμπτη και ενώ εκκρεμούν μια σειρά από κρίσιμες αποφάσεις θα μπορέσει να συγκληθεί σε σώμα μόλις ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τοποθετήσει τα νέα μέλη, κάτι που αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.