Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Κρήτη μέχρι τις 4 για την πλήρη αποκατάσταση μονάδας

89

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης μέχρι τις 4 το μεσημέρι σε όλη την Κρήτη από τον ΔΕΔΔΗΕ εξαιτίας της βλάβης που υπέστη χθες μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ. Οι ενέργειες αυτές γίνονται για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία η μονάδα.

Η βλάβη προκλήθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία ο ΑΔΜΗΕ έχει ολοκληρώσει τη μικρή ηλεκτρική διασύνδεση του νησιού με υποβρύχιο καλώδιο από την Πελοπόννησο. Ωστόσο, το καλώδιο ακόμη και για αγνώστους λόγους δεν έχει ακόμη ηλεκτριστεί, δεν μεταφέρει φορτία ισχύος.

Με αφορμή τη βλάβη και την υποβρύχια ηλεκτρική διασύνδεση βρίσκονται ήδη στο νησί συνεργεία τεχνικών του ΑΔΜΗΕ προκειμένουν συντονιστούν με τον ΔΕΔΔΗΕ για τη λειτουργία του καλωδίου Πελοποννήσου – Κρήτης.

Η διασύνδεση της Κρήτης δεν έχει ακόμη ηλεκτριστεί μιας και είναι σε αναμονή νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα μεταφέρει τα πάγια περιουσιακά στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ (δίκτυο και υποσταθμούς της Κρήτης) στον ΑΔΜΗΕ.

Πάντως ο ΑΔΜΗΕ έχει κάνει γνωστό πως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης είναι διαθέσιμος να λειτουργήσει το καλώδιο. Κι αυτό επιδιώκεται και σήμερα.

πηγή: ot.gr