Πώς μία επιστήμονας πυροβολεί δέντρα για να δει τον τρόπο που μεταναστεύουν

298
forest 1950402 1920

Στο Black Rock Forest, βόρεια της Νέας Υόρκης, η Angie Patterson στοχεύει ένα όπλο πάνω σε μια κόκκινη βελανιδιά. Η Patterson είναι οικοφυσιολόγος φυτών και τα φύλλα που πέφτουν από τους πυροβολισμούς θα της δώσουν δεδομένα για να καταλάβουν πώς και γιατί μεταναστεύουν τα δέντρα.

Τα δέντρα βρίσκονται σε κίνηση τουλάχιστον από την εποχή των παγετώνων. Καθώς οι φυσικοί βιότοποί τους γίνονται αφιλόξενοι, οι σειρές δέντρων μετατοπίζονται αργά σε περιοχές όπου μπορούν να ευδοκιμήσουν. Αλλά η αλλαγή του κλίματος διακόπτει αυτή τη διαδικασία, λένε οι επιστήμονες. Από το 2019, η κόκκινη λίστα της IUCN κατηγοριοποίησε περισσότερα από 20.000 είδη δέντρων ως απειλούμενα και 1.400 ως απειλούμενα.

Καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για το τι οδηγεί τα δέντρα στη μετανάστευση, άλλοι σχεδιάζουν για το μέλλον. Για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, τόσο οι πολίτες όσο και οι ερευνητές χρησιμοποιούν παρεμβατικές τεχνικές, όπως η «υποβοηθούμενη μετανάστευση», δηλαδή μεταμφύτευση δέντρων σε νέες περιοχές. Οι αυξανόμενες παγκόσμιες θερμοκρασίες μπορεί να αναγκάσουν τους οργανισμούς άγριας ζωής να αποφασίσουν τι να σώσουν και τι να αφήσουν πίσω τους.

Στο βίντεο παρακάτω εξηγείται όλη η διαδικασία που αποφάσισε να ακολουθήσει αυτή η επιστήμονας

πηγή: theverge.com