Πέφτουν υπογραφές για τη διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου

146

Ένα ακόμα βήμα για τη σύσφιξη των διπλωματικών σχέσεών τους κάνουν Ελλάδα και Αίγυπτος βρίσκοντας κοινό πεδίο στον χώρο της ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ο.Τ., την Παρασκευή 8 ή το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα, οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο Αιγύπτιος υπουργός Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Μοχάμεντ Σακέρ Ελ-Μαρκάμπι, θα υπογράψουν στην Αθήνα Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) που θα αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών με υποβρύχιο καλώδιο ισχύος 2 GW.

Στη σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης είχε αναφερθεί στον Ο.Τ. και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν πηγές, με το μνημόνιο οι δύο πλευρές αναμένεται να δηλώνουν την πρόθεσή τους να διερευνήσουν τον κατάλληλο τρόπο της συνεργασίας τους για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου έργου.

Για την ηλεκτρική διασύνδεση εργάζονται εντατικά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Διαχειριστές των Συστημάτων Ηλεκτρισμού των δύο χωρών, ο ΑΔΜΗΕ και ο Αιγύπτιος EETC.

πηγή: ot.gr