Παραγωγή πτερυγίων για ανεμογεννήτριες από τη Δανία, σε επαρχία της Κίνας

174
wind turbine nacelle wind turbine matt wind blades wind turbine renewable energy wind

Η προσπάθεια της Κίνας για την επίτευξη ουδέτερου αποτυπώματος άνθρακα μέχρι το 2060, αποσπά αυξανόμενη προσοχή προς την κατεύθυνση της αιολικής ενέργειας. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η μετακίνηση των αιολικών πάρκων σε βαθύτερα νερά, θα μπορούσε να εξαλείψει μερικές από τις προκλήσεις της παράκτιας παραγωγής αιολικής ενέργειας, αλλά και να βοηθήσει στην αύξηση του στόλου των ανεμογεννητριών.

Μία νέα εργοστασιακή μονάδα υπό την LM Wind Power, εταιρία βιομηχανικής παραγωγής πτερυγίων για ανεμογεννήτριες από τη Δανία, άρχισε την προηγούμενη Παρασκευή, την παραγωγή πτερυγίων μήκους 107 μέτρων στην επαρχία Φουτζιάν που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας. Πρόκειται για πτερύγια ανεμογεννητριών, μεταξύ αυτών με το μεγαλύτερο μήκος σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα πτερύγια αυτά, αναμένεται να βγουν από τη γραμμή παραγωγής τον Οκτώβριο, διευρύνοντας τους διαφορετικούς τύπους των εξαρτημάτων αιολικών τουρμπινών που παράγονται στην Κίνα και είναι διαθέσιμα για αιολικά πάρκα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Ο κόλπος που βρίσκεται δίπλα στο αιολικό πάρκο φιλοξενεί 59 ανεμογεννήτριες, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 357,4 μεγαβάτ και ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 1,4 δισεκατομμυρίων kWh. Παράκτια αιολικά πάρκα ίδιου μεγέθους και κλίμακας κυριαρχούν τώρα στις παράκτιες επαρχίες της Κίνας. Η συνολική βιομηχανική εγκατάσταση της παραγωγής παράκτιας αιολικής ενέργειας ήταν στα 9 γιγαβάτ στα τέλη του 2020, κατέχοντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως.

πηγή: Ν.Χ / ΑΠΕ/ΜΠΕ