Παγκόσμια στροφή στο υδρογόνο για τις μεταφορές

80

Διαρκώς αυξανόμενη παρατηρείται τελευταία η χρήση του υδρογόνου ως βασικό καύσιμο σε ευρεία γκάμα μεταφορών.

Το υδρογόνο είναι ένα ιδιαίτερα καθαρό καύσιμο. Όταν χρησιμοποιείται σε κυψέλες καυσίμου παράγει καθαρό ηλεκτρικό ρεύμα αντιδρώντας με οξυγόνο και δημιουργεί μόνο νερό ως υποπροϊόν. Όμως η εξαγωγή υδρογόνου με τη χρήση ορυκτών καυσίμων εξακολουθεί να απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας.

Η χρήση του υδρογόνου για ενεργειακές ανάγκες αποτέλεσε όνειρο πολλών χωρών και άλλων εφευρετών για δεκαετίες. Η έρευνα για την παραγωγή ενέργειας μέσω του υδρογόνου πότε επιταχυνόταν και πότε έμενε πιο πίσω εν μέσω πετρελαϊκών κρίσεων, ανησυχιών περί κλιματικής αλλαγής και διακυμάνσεων στις τιμές του μαύρου χρυσού. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των παγκόσμιων δεσμεύσεων και της συνεργασίας για τη μείωση του άνθρακα, τώρα το όλο θέμα έχει έλθει για τα καλά στο προσκήνιο.

Χώρες, όπως η Κίνα και η Ιαπωνία συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να επιτύχουν πλέον τον στόχο των μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2050 μόνο με ΑΠΕ.

Η Κίνα έχει ήδη αρχίσει να κάνει μεγάλα βήματα προς τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα με στόχο να υιοθετηθεί η τεχνολογία από αυτοκίνητα μέχρι πλοία.

Η Ιαπωνία κινείται κι αυτή προς την ίδια κατεύθυνση με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να βάλει όσο περισσότερο γίνεται στην άκρη τη χρήση πετρελαίου και λιγνίτη. Η σημερινή επανάσταση που επιχειρεί η Ιαπωνία με το υδρογόνο είναι παρόμοια με αυτή που έκανε η χώρα τη δεκαετία του 1970 με το φυσικό αέριο, σημειώνει σε έρευνά της η Wall Street Journal.

Καθώς το υδρογόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων σε κλάδους όπου οι ανανεώσιμες πηγές δεν προσφέρουν αρκετή ενέργεια, η ιαπωνική κυβέρνηση διπλασίασε τον προϋπολογισμό της για έρευνα και ανάπτυξη που σχετίζεται με το υδρογόνο σε σχεδόν 300 εκατομμύρια δολάρια τα δύο χρόνια από το 2017 έως το 2019.

Στην Κίνα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την κίνηση αυτοκινήτων με υδρογόνο. Βέβαια οι δυσκολίες αποθήκευσης και μεταφοράς του αερίου αυξάνουν το κόστος. Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC), που είναι η αρμόδια κρατική εταιρεία στην Κίνα, εκτιμά ότι στις τρέχουσες τιμές αγοράς, το υδρογόνο για την τροφοδοσία ενός αυτοκινήτου κυψελών καυσίμου στην Κίνα κοστίζει περίπου 70 γιουάν (14 $ δολ) ανά κιλό. Το ποσό πρέπει να μειωθεί σε λιγότερο από 40 γιουάν ανά κιλό πριν τα υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα να μπορούν να ανταγωνιστούν σε κόστος χρήσης τα παραδοσιακά αυτοκίνητα με βενζίνη.

πηγή: ot.gr