Οι παραλίες στη νότια Καλιφόρνια ανοίγουν ξανά μετά τη διαρροή πετρελαίου

44

Οι παραλίες σε μια πόλη της νότιας Καλιφόρνια που έκλεισαν λόγω πετρελαιοκηλίδας την περασμένη εβδομάδα πρόκειται να ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Οι παραλίες της πόλης και της πολιτείας της πόλης Huntington Beach θα ανοίξουν ξανά καθώς οι δοκιμές ποιότητας του νερού δεν έδειξαν ανιχνεύσιμες ποσότητες τοξινών που σχετίζονται με το πετρέλαιο στο νερό των ωκεανών, δήλωσαν αξιωματούχοι από την πόλη και τα κρατικά πάρκα της Καλιφόρνιας.

Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 3.000 βαρέλια (126.000 γαλόνια) αργού πετρελαίου χύθηκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, σκοτώνοντας την άγρια ​​ζωή, λερώνοντας την ακτογραμμή και αναγκάζοντας τους αξιωματούχους να κλείσουν τις παραλίες στις πόλεις Huntington Beach, Newport Beach και Laguna Beach στο Orange County, νότια του Los Angeles.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ερευνά ένα πλοίο στο Όκλαντ, εστιάζοντας στο ενδεχόμενο η άγκυρά του να χτύπησε αγωγό και να προκάλεσε τη διαρροή πετρελαίου, ανέφεραν οι Los Angeles Times.

Οι αρχές θα παρακολουθούν τις τοξίνες του νερού για τις επόμενες δύο εβδομάδες τουλάχιστον. Το Huntington Beach, που διαφημίζεται ως Surf City USA, είναι ένα από τα σπάνια μέρη στη Νότια Καλιφόρνια όπου οι εξέδρες πετρελαίου είναι ορατές από την ακτή.

πηγή: reuters.com