Οι επιχειρήσεις που γίνονται “πράσινες” προσελκύουν επενδύσεις

65
investment 5241253 1920

Οι ρυπογόνες επιχειρήσεις που προσπαθούν να γίνουν πιο «πράσινες» αναμένεται να προσελκύσουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων λόγω της συμμόρφωσης με ESG κριτήρια, σύμφωνα με αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων.

Η Bank of America πιστεύει ότι οι καλύτερες προοπτικές αφορούν βιομηχανίες ενέργειας, μετάλλων και μεταλλευμάτων που επί του παρόντος ανήκουν στην κατηγορία υψηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. H δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν για το περιβάλλον και το Green Deal της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύουν τη ζήτηση για πιο υπεύθυνες επενδύσεις καθώς ο κόσμος ανακάμπτει από την πανδημία του Covid.

Περίπου το 86% των επενδυτών, από 33% που ήταν το ποσοστό πριν από δύο χρόνια, δηλώνουν ότι η αλλαγή του κλίματος θα βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής τους ή έστω θα αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της Robeco. Κάτι που αποτυπώνεται και στην εκτόξευση των αποτιμήσεων.

Οι εταιρείες που θέτουν βραχυπρόθεσμους στόχους μείωσης των εκπομπών είναι πιο ελκυστικές, επειδή έχουν ένα σχέδιο δράσης και μετασχηματίζονται, δήλωσε ο Sameer Chopra, επικεφαλής του τμήματος ESG Ασίας στην Bank of America. «Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια δεκαετία ευκαιρίας για ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

Το Newton Sustainable Global Equity Fund επιλέγει επιχειρήσεις που έχουν ένα σαφές σχέδιο προσαρμογής τους στον μεταβαλλόμενο κόσμο, ακόμη και αν αυτό δεν σχετίζεται απαραίτητα με τα ESG κριτήρια. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που προσπαθούν να απαλλαγούν από assets με βαρύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να στραφούν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και εταιρείες κλιματισμού που αναπτύσσουν τεχνολογίες για την παραγωγή πιο αποδοτικών μονάδων.

πηγή: newmoney.gr