Οι ΑΠΕ ρίχνουν τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος 30%

80

Στην πτώση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας οδηγούν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η αποθήκευση, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ο Γιώργος Περιστέρης μιλώντας στο συνέδριο του Economist “The Thessaloniki Metropolitan Summit” αναφερόμενος στο θέμα των ημερών για την αύξηση του κόστους ενέργειας υπογράμμισε ότι “οι ΑΠΕ κατακρημνίζουν τις τιμές ενέργειας”.

Όπως εξήγησε “αρκεί να δούμε τις μέρες όπου υπήρχε υψηλό αιολικό δυναμικό οι τιμές υποχώρησαν 30%. Δεν ήταν τυχαίο ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ επιδότησαν τις ΑΠΕ και τώρα δικαιώνονται από αυτές τις πολιτικές”, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. Ο ίδιος συμπλήρωσε για την εδραίωση των χαμηλών τιμών ενέργειας πως “θα πρέπει οι ΑΠΕ να συνδυαστούν με την αποθήκευση ενέργειας και τις διασυνδέσεις. Και οι επενδύσεις αυτές πρέπει να προχωρήσουν”.

Οι ΑΠΕ και η αποθήκευση καθαρής ενέργειας φέρνουν σημαντικά οφέλη στη χώρα και την ελληνική οικονομία. Ο κ. Περιστέρης απαρίθμησε ορισμένες εξ αυτών: “Το όφελος των χαμηλών τιμών ενέργειας μετακυλίεται στον καταναλωτή. Όταν μιλάμε για τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης εννοούμε τις βιώσιμες και ενεργειακές υποδομές όλων των τεχνολογιών. Η πολιτεία πρέπει να δώσει προτεραιότητα στις υποδομές που φέρνουν υψηλή προστιθέμενη αξία στη χώρα. Αυτές είναι τα υδροηλεκτρικά έργα, τα θαλάσσια και χερσαία αιολικά πάρκα, η αντλησιοταμίευση. Με τις επενδύσεις αυτές το κράτος θα έχει έσοδα, ενώ αυτές δημιουργούν και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας”.

πηγή: ot.gr