Ο ΗΡΩΝ με το πρόγραμμα ΕΝ.Α σε κάνει “παραγωγός” πράσινης ενέργειας και συμβάλει στην μείωση του κόστους του ρεύματος

103

Το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για ένα κύμα αυξημένων λογαριασμών ρεύματος ως απόρροια διαφορετικών παραγόντων. Η αύξηση στη ζήτηση ενέργειας, αναπόφευκτα “φουσκώνει” τον λογαριασμό ρεύματος των τελικών καταναλωτών. Θα μπορούσαμε όμως να αγνοήσουμε ένα τέτοιο εκρηκτικό μείγμα αυξητικών παραγόντων στο μέλλον;

Η ερώτηση δεν έχει μόνο μία ορθή απάντηση, ωστόσο μία είναι η λύση που βρίσκεται στα χέρια όλων: να “παράξουμε” την ενέργεια που καταναλώνουμε από “δικές μας” ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ). Τα τελευταία χρόνια, οι ΑΠΕ έχουν αναμφίβολα γίνει μέρος της ημερήσιας ατζέντας των πολιτών και εξελίσσονται σε βασικό εργαλείο στη μάχη κατά της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν την καλύτερη εναλλακτική λύση απέναντι στα ορυκτά καύσιμα, η ΕΕ έχει δεσμευτεί να επιτύχει, ως το 2030, το 32% της κατανάλωσης ενέργειας στην Ένωση να καλύπτεται από τέτοιες πηγές.

Πράγματι, οι Ευρωπαίοι -και οι Έλληνες- αναζητούν όλο και περισσότερο την κατανάλωση “πράσινης” ενέργειας, προσδοκώντας τόσο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα του πλανήτη, όσο και την εξασφάλιση κάποιου οικονομικού οφέλους. Για χρόνια όμως, η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των καταναλωτών χαμηλής τάσης (οικίες και καταστήματα/μικρές επιχειρήσεις) από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά πάνελς στην ταράτσα) θεωρούταν ένα προνόμιο για λίγους. Αυτήν την αντίληψη έρχεται να αλλάξει ριζικά ο Όμιλος ΗΡΩΝ καθώς, σε συνεργασία με έναν εκ των κορυφαίων ομίλων στην παραγωγή ΑΠΕ στην Ελλάδα, την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, έχουν δημιουργήσει το καινοτόμο πρόγραμμα ΕΝ.Α (ΕΝεργειακή Ανεξαρτησία) και προσφέρουν “πράσινη” και φθηνή ενέργεια χωρίς εγκατάσταση κανενός είδους συστήματος.

Ο ΗΡΩΝ με το πρόγραμμα ΕΝ.Α εισάγει για πρώτη φορά στη χώρα μας την έννοια του καταναλωτή – “παραγωγού”: οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα – πελάτες του ΗΡΩΝΑ με χαμηλή τάση, ιδιώτες και επαγγελματίες, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, αγοράζουν ουσιαστικά καθαρή ενέργεια – ανάλογη με το ποσό της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, η οποία παράγεται στις εγκαταστάσεις ΑΠΕ του ΗΡΩΝΑ και της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Η πρωτοπορία έγκειται στο γεγονός του ότι δεν χρειάζεται να έχεις στην ιδιοκτησία σου ένα χώρο, μια ταράτσα για να εγκαταστήσεις ένα φωτοβολταϊκό αφού το κάνει ο ΗΡΩΝΑΣ για σένα. Πλέον όλοι μπορούν να γίνουν “παραγωγοί” πράσινης ενέργειας και να επωφεληθούν από την κατανάλωση ενέργειας από ΑΠΕ.

Ο πελάτης επιλέγει το ποσό με το οποίο θέλει να “ξεκινήσει” στο πρόγραμμα (με ελάχιστο τα 100€ το οποίο μάλιστα δίνεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα και ως ΔΩΡΟ από τον ΗΡΩΝΑ για τον 1ο χρόνο) και το οποίο στη συνέχεια μπορεί να αυξήσει απολαμβάνοντας μία “απόδοση” της τάξης του 8,5% του κεφαλαίου του, με τα σημερινά δεδομένα τιμών στην αγορά ενέργειας. Την “απόδοση” αυτήν, την “εισπράττει” με τη μορφή έκπτωσης στον λογαριασμό ρεύματος του ΗΡΩΝΑ. Μάλιστα όσο αυξάνεται η τιμή του ρεύματος, μεγαλώνει η “απόδοσή” σου! Το ΕΝ.Α συνδυάζεται με όλα τα ανταγωνιστικά προγράμματα προμήθειας ενέργειας του ΗΡΩΝΑ και ανάλογα με το ποσό συμμετοχής στο πρόγραμμα κάθε πελάτης μπορεί να μειώσει μέχρι και να μηδενίσει τη χρέωση προμήθειας του ρεύματος στον λογαριασμό του. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί εδώ, με απλό τρόπο να υπολογίσει το οικονομικό όφελος που αποκομίζει ή το ποσό που χρειάζεται να “επενδύσει” για να μηδενίσει τη χρέωση προμήθειας του ρεύματός.

Σε μία εποχή κατά την οποία διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες επηρεάζουν τη ζωή και τις συνήθειές μας, το ΗΡΩΝ ΕΝ.Α αποτελεί μία σταθερή συνταγή μείωσης – ή και μηδενισμού – του κόστους ρεύματος, συνδυάζοντας τα οφέλη της “ιδιοπαραγωγής” με την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: capital.gr