Ο Elon Musk παραδέχεται «σημαντικά λάθη» στο έργο της Tesla για τις ηλιακές στέγες

60
tesla solar

Ο Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, παραδέχτηκε ότι έχουν κάνει “σημαντικά λάθη” στο πρότζεκτ με τις ηλιακές στέγες, Solar Roof, όπως καθυστερήσεις και υπέρβαση κόστους κατά την εγκατάσταση των στεγών. Σε μια τηλεδιάσκεψη με επενδυτές, ο Musk δήλωσε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να αγωνίζεται να καλύψει την υψηλή ζήτηση για τις ηλιακές στέγες της. Ωστόσο, πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να αυξήσουν τη διανομή.

Οι παρατηρήσεις του Musk έρχονται την ίδια περίοδο που ήρθαν στο φως καταγγελίες από πελάτες που είναι αναστατωμένοι με το Solar Roof της Tesla. Εκτός από τις καθυστερήσεις λόγω της αδυναμίας ικανοποίησης της ζήτησης, πολλές αναφορές κάνουν λόγο για περισσότερο από το διπλάσιο σε σχέση με την αρχική τιμή μετά την εγκατάσταση της ηλιοροφής τους. Για παράδειγμα, η περίπτωση ενός αγοραστή που ισχυρίστηκε ότι πλήρωσε 35.000 $ στην υπογραφή της σύμβασης, αλλά λίγο μετά, έλαβε ένα email που αναφέρει ότι η νέα τιμή ήταν 75.000 $.

Ο Elon Musk εξήγησε ότι ο Tesla είχε πρόβλημα “να εκτιμήσει τη δυσκολία ορισμένων στεγών” και είπε ότι “η πολυπλοκότητα των στεγών ποικίλλει.” Συγκεκριμένα ανέφερε ότι εάν μια στέγη έχει εξογκώματα ή προβλήματα με τη δομή ή δεν είναι αρκετά ισχυρή για να υποστηρίξει τα ηλιακά πλακάκια, τότε το κόστος μπορεί να είναι δύο ή τρεις φορές υψηλότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η Tesla επιστρέφει καταθέσεις σε πελάτες που δεν θέλουν να πληρώσουν την αύξηση της τιμής.

πηγή: entrepreneur.com