Νέα έργα 483 MW για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

73
showthumb

Με νέα έργα αιολικών, αλλά και φωτοβολταικών πάρκων ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που έλαβε από τη ΡΑΕ βεβαιώσεις παραγωγού για νέα projects συνολικής ισχύος 483 MW.

Το ενδιαφέρον, πέραν των άλλων, είναι ότι πρόκειται για έργα που επεκτείνουν τη δραστηριότητα του ομίλου και στον τομέα των πλωτών φωτοβολταικών πάρκων, ο οποίος πλέον «εγκαινιάζεται» και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η ΤΕΝΕΡΓ είχε υποβάλει στη ΡΑΕ αιτήσεις χορήγησης βεβαίωσης παραγωγού, -τις οποίες και έλαβε χθες-, για τρεις εγκαταστάσεις πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων σε ισάριθμους τεχνητούς ταμιευτήρες, η συνολική ισχύς των οποίων ανέρχεται σε 265 MW.

Οι αιτήσεις για την ανάπτυξη έργων αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας παραγωγής καθαρής ενέργειας αφορούν στην εγκατάσταση 120 MW στον Τεχνητό Ταμιευτήρα Καστρακίου στο Αγρίνιο, 103 MW στον Τεχνητό Ταμιευτήρα Πουρναρίου στην Άρτα και 42 ΜW στον Τεχνητό Ταμιευτήρα Στράτου στο Αγρίνιο.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης για την ανάπτυξη των τριών συγκεκριμένων εγκαταστάσεων ΑΠΕ θα ξεπεράσει τα 170 εκατ. ευρώ.

πηγή: newmoney.gr