Την επανεκκίνηση του έργου κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο Τομπρούκ της Λιβύης, ανακοίνωσε η Mytilineos, καθώς ενεργοποιήθηκαν οι απαραίτητες γραμμές χρηματοδότησης που παρέμεναν σε αδράνεια.

Πρόκειται για ένα έργο συμβατικής αξίας 400 εκατ. δολαρίων, που θα κατασκευαστεί σε τρία στάδια και με την ολοκλήρωσή του θα έχει συνολική ισχύ άνω των 650 MW, δίνοντας λύση στο σοβαρό πρόβλημα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η Λιβύη.

Η Mytilineos είχε υπογραμμίσει τη στρατηγική της στόχευση να συνεχίσει να αξιοποιεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην κατασκευή θερμικών μονάδων και να αναπτυχθεί περαιτέρω στο χώρο του Transmission & Distribution (T&D).

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι η εισηγμένη είχε ανακοινώσει τον μετασχηματισμό του τομέα έργων EPC σε ένα νέο σύγχρονο και καινοτόμο businesss unit, το Sustainable Engineering Solution (SES BU) ως αυτόνομη Γενική Διεύθυνση, όπου και υπάγεται ο τομέας θερμικών σταθμών.

Υπό τον τομέα βρίσκεται πλέον ο τομέας θερμικών σταθμών και επιλεγμένων κατασκευαστικών έργων που παραδοσιακά εκτελεί ο Τομέας, ενώ η δραστηριότητα της εταιρείας ενισχύθηκε με τη δυναμική ανάπτυξη έργων βιώσιμης ανάπτυξης (Sustainability).

Το έργο στη Λιβύη αποτελεί μια ακόμη απτή απόδειξη ότι η Mytilineos είναι μία διεθνώς καταξιωμένη εταιρεία με την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξειδίκευση στον τομέα κατασκευής έργων EPC και ειδικότερα μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο. Ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι μπορεί και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αγορές με σημαντική ζήτηση για κατασκευή νέων έργων ενεργειακών υποδομών.