Μεγάλη φωτιά στο Μαρμάρι, εντολή εκκένωσης οικισμών

53
fotia

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στο Μαρμάρι, στην Κάρυστο στη Νότια Εύβοια, που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Φυγιά Καρύστου Ευβοίας, ενώ μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από το πρώτο φως της ημέρας 6 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εάν και το πρωί σηκώθηκαν και τα αεροσκάφη, πλέον παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή που αγγίζουν κατά διαστήματα τα 7-8 μποφόρ. Η πιθανότητα να επιχειρήσουν, θα επανακτηθεί αργότερα μέσα στην ημέρα, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Ηδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για 2 οικισμούς και το Μαρμάρι καθώς το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και επικίνδυνο.

Λόγω της φωτιάς στο Μαρμάρι σημειώνονται και διακοπές ηλεκτροδότησης στη γύρω περιοχή. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης, η ίδια η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στους τρεις οικισμούς που απειλούνται από τη φωτιά.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι από τη φωτιά στο Μαρμάρι, έχουν καεί δύο κολώνες μέσης τάσης που βρίσκονται στο δρόμο στη Φηγιά και μένει, όταν τελειώσει η φωτιά, να δουν τι βλάβες έχουν προκληθεί.

Πηγή: iefimerida.gr