«Μάτι της φωτιάς» στον κόλπο του Μεξικού από διαρροή αερίου

157
210703070730 gulf of mexico fire pemex 07 02 2021 exlarge 169
©CNN

Μια φλόγα στην επιφάνεια του Κόλπου του Μεξικού, που μοιάζει με ένα μεγάλο “μάτι φωτιάς”, έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με την κρατική εταιρεία πετρελαίου του Μεξικού, Pemex.

Οι εικόνες των πορτοκαλί φλογών που μοιάζουν με λάβα, έκαναν τον γύρο των social media και ονομάστηκαν “μάτι της φωτιάς”, λόγω του κυκλικού σχήματος της φωτιάς που ξέσπασε σε μικρή απόσταση από μια πλατφόρμα πετρελαίου της Pemex.

Η Pemex δήλωσε ότι η πυρκαγιά, για την οποία ευθύνεται διαρροή αερίου από έναν υποβρύχιο αγωγό, συνέβη στις 5:15 π.μ. τοπική ώρα, έξω από την ακτή Campeche. Η πυρκαγιά, που ήταν κοντά σε μια πλατφόρμα πετρελαίου, σβήστηκε στις 10:45 π.μ. τοπική ώρα και δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή εκκένωση της εγκατάστασης.

Η Pemex είπε ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. Ο Angel Carrizales, επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής για την ασφάλεια πετρελαίου του Μεξικού, έγραψε στο Twitter ότι το περιστατικό “δεν προκάλεσε διαρροή πετρελαίου”, αλλά δεν εξήγησε τι καίγεται στην επιφάνεια του νερού. Η Pemex, η οποία έχει μεγάλο ιστορικό ατυχημάτων στις εγκαταστάσεις της, δήλωσε ότι θα διερευνήσει την αιτία της πυρκαγιάς και είπε ότι έκλεισε τις βαλβίδες του αγωγού.

πηγή: edition.cnn.com