Κύπρος: δύσκολη η μετακίνηση των διυλιστηρίων από την παραλία της Λάρνακας

121
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 8 2

Δύσκολη, επίμονη και περίπλοκη η διαδικασία μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Βύρας, το βράδυ της Παρασκευής, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (Λέσχη Λάρνακας).

Οι προσπάθειες για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα ξεκίνησαν στο τέλος της δεκαετίας του 1990, ανέφερε ο Ανδρέας Βύρας και τόνισε πως οποιεσδήποτε πιέσεις από πλευράς Δήμου προς τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, απέφεραν για δεκαετίες μόνο υποσχέσεις και αόριστα χρονοδιαγράμματα.

Με την στενή συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια, ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας, της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, των Βουλευτών, των αρμόδιων Υπουργείων, των αρμόδιων Κρατικών Τμημάτων και Υπηρεσιών, Φορέων, των Εταιρειών Πετρελαιοειδών και Υγραερίου και κυρίως των δημοτών της Λάρνακας, αυτή η διαδικασία φτάνει στο τέλος της με την Λάρνακα πλέον να απαλλάσσεται από ένα σοβαρό κίνδυνο.

Η EXXON MOBIL ενημέρωσε το Δήμο Λάρνακας ότι λόγω τεχνικών θεμάτων που σχετίζονται με θέματα πυρόσβεσης, η κατεδάφιση των εγκαταστάσεων της θα αρχίσει αμέσως μετά το τερματισμό λειτουργίας των εγκαταστάσεων υγραερίου και των εγκαταστάσεων της ΚΕΤΑΠ στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Petrolina Holdings έχει αγοράσει τη γη που κατείχε η EXXON MOBIL και ο Όμιλος διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία κατεδάφισης θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

πηγή: inbusinessnews.reporter.com.cy