Με αισθητά ακόμη τα προβλήματα από τις καταστροφές στο δίκτυο ηλεκροδότησης εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αναφέρθηκε στο ήδη υφιστάμενο πλάνο υπογειοποίησης καλωδίων της ΔΕΗ.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός σημείωσε ότι προϋπήρχε της καταστροφής που προκάλεσε η κακοκαιρία, πλάνο για υπογειοποίηση των καλωδίων ηλεκτροδότησης σε περιοχές που κινδυνεύουν από φωτιές το καλοκαίρι και το χειμώνα από πτώσεις των δέντρων.

Προς το παρόν, «γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στο τελευταίο σπίτι», πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας παραδεχόμενος ότι «η δεκαετής κρίση έφερε πίσω και τη συντήρηση του δικτύου».

«Δεν είναι νοητό σήμερα στην Κηφισιά, την Εκάλη να μην έχει προχωρήσει η υπογειοποίηση των καλωδίων» σχολίασε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάτι που όπως είπε, θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε να υπάρξει μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ, της Περιφέρειας και των δήμων και να προχωρήσει η υπογειοποίηση των καλωδίων σε ολόκληρη την Ελλάδα, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου υπάρχουν πολλά δέντρα.

«Μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι» για τα όσα συνέβησαν με τις εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης εξαιτίας της «Μήδειας», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη, γιατί εκτός από την κακοκαιρία «έχουμε και προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει διότι η υποδομή μας είναι πάρα πολύ πεπαλαιωμένη και διότι κάποιοι άνθρωποι δεν έβαλαν ως προτεραιότητα την προετοιμασία ώστε να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε».