Κινούμαι Ηλεκτρικά: Αυξάνονται οι αιτήσεις για e-scooters και αυτοκίνητα

44

Εξαιρετική είναι η πορεία που καταγράφουν οι αιτήσεις επιδότησης που κατατίθενται στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά με τα ηλεκτρικά ποδήλατα να αποτελούν τον βασικό πόλο έλξης των καταναλωτών, ωστόσο ο αριθμός των αιτήσεων για ηλεκτρικά scooters και αυτοκίνητα φαίνεται πως καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό ανόδου σε σχέση με τα ποδήλατα που παραμένει σε σταθερή τροχιά.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χρονική στιγμή που δεν έχουν εφαρμοστεί οι εξαγγελθείσες αλλαγές στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά που αναμένουν τόσο οι ιδιοκτήτες ταξί όσο και οι εταιρείες ενοικίασης και χρονομίσθωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως και τις 22 Νοεμβρίου είχαν κατατεθεί 17.842 αιτήσεις εκ των οποίων οι 12.493 (70%) αφορούσαν σε ηλεκτρικά ποδήλατα και ακολουθούν τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα με 3.858 αιτήσεις (21,6%), τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με 1.418 αιτήσεις (7,9%).

Tα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα van με 55 αιτήσεις (0,3%), τα plug-in hybrid van με 3 αιτήσεις (0,01%), τα ηλεκτρικά ταξί με 11 αιτήσεις (0,06%) και τα plug-in υβριδικά ταξί με 4 αιτήσεις (0,03%).

πηγή: newmoney.gr