Καταπολέμηση των πυρκαγιών με σπίτια που δεν καίγονται

149
6452674 4b7f0fc4

Με τις πυρκαγιές να μαίνονται πιο ανεξέλεγκτα από ό,τι στο παρελθόν, ειδικοί λένε ότι είναι καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο τις καταπολεμούμε. Μέχρι πρόσφατα, οι προσπάθειες για την προστασία των ανθρώπων και των περιουσιακών στοιχείων έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη και την καταπολέμηση των πυρκαγιών από τα δάση, όπου ξεκινούν. Αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση της πυροσβεστικής δύναμης και τη διαχείριση των δασών, ώστε η ξηρή βλάστηση να μην καταστραφεί. Αλλά αυτό από μόνο του δεν θα είναι αρκετό καθώς η κλιματική αλλαγή τροφοδοτεί τις πιο έντονες εποχές πυρκαγιάς κάθε χρόνο.

Ελλείψει μέτρων από τα κράτη, οι ίδιοι οι κάτοικοι θωρακίζουν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές. Ορισμένοι ιδιοκτήτες, όπως ένας μηχανικός στην κομητεία Sonoma στην Καλιφόρνια, περιοχή που υποφέρει από πυρκαγιές, χρειάστηκε 15 χρόνια για να θωρακίσει το σπίτι του, γεμίζοντας τους τοίχους του και καλύπτοντας τα παράθυρά του με ανθεκτικά στη φλόγα υλικά.

Πέρα από τη χρήση υλικών που δεν καίγονται εύκολα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν επίσης να μεριμνήσουν για να αποτρέψουν τις φλόγες από το να μπουν μέσα, αντικαθιστώντας τους αεραγωγούς. Η δημιουργία ενός «προστατευόμενου χώρου» γύρω από ένα σπίτι είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει να έχουν μια ζώνη προστασίας γύρω από το σπίτι τους, απαλλαγμένη από βλάστηση ή άλλα υλικά που θα μπορούσαν να φουντώσουν τις πυρκαγιές, σύμφωνα με ειδικούς.

πηγή: theverge.com