Η Βραζιλία θα μπορούσε να έχει υπεράκτιες πλατφόρμες πράσινου υδρογόνου έως το 2030

95
40074409973 7e10d6f718 b

Η Βραζιλία θα μπορούσε να έχει υπεράκτιες πλατφόρμες που συνδέονται με αιολικά πάρκα που παράγουν πράσινο υδρογόνο για εξαγωγή, μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με έναν παγκόσμιο κατασκευαστή ενέργειας που συνεργάζεται με αξιωματούχους της Νότιας Αμερικής.

Η Enterprize Energy ανέφερε την πρόοδό της στις κινήσεις για την κατασκευή αιολικής ενέργειας μεγάλης κλίμακας στο Βιετνάμ, η οποία περιλαμβάνει τώρα σχέδια για την ανάπτυξη πλατφορμών επεξεργασίας «πράσινων καυσίμων» που λειτουργούν με υπεράκτιες τουρμπίνες στη Νότια Αμερική.

Ο κατασκευαστής νωρίτερα τον Αύγουστο υπέγραψε ένα μνημόνιο συμφωνίας με το βραζιλιάνικο κρατίδιο Rio Grande do Norte για να εξετάσει τις ευκαιρίες στις ακτές του, όπου η Enterprize έχει εντοπίσει δυνατότητες για πολλά έργα σταθερής βάσης 2GW που θα μπορούσαν να συνδεθούν με την παραγωγή πράσινων καυσίμων.

Οι άφθονες και φθηνές χερσαίες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Βραζιλίας, καθώς και η επίπεδη ζήτηση ενέργειας, καθιστούν επί του παρόντος δύσκολο τον ανταγωνισμό των υπεράκτιων ανέμων στις αγορές ενέργειας και δεν υπάρχει προς το παρόν συγκεκριμένη ρυθμιστική βάση για ανάπτυξη.

πηγή: rechargenews.com