Η Vestas βρίσκεται σε συνομιλίες με πολωνικό λιμάνι για σχέδια υπεράκτιων αιολικών κέντρων

101
16577911487 19e86a401c b

Η Vestas και το λιμάνι της Gdynia στην Πολωνία έχουν ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με τις δυνατότητες αναβάθμισης του χώρου για την εξυπηρέτηση της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας της χώρας. Η συνεργασία αποσκοπεί στη στήριξη της ελκυστικότητας του λιμένα ως «μεγάλου κόμβου» για έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Πολωνία και σε ολόκληρη την περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.

Η Vestas και το λιμάνι της Gdynia συνεργάζονται σε μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών απαιτήσεων ενός χώρου προ-συναρμολόγησης υπεράκτιων ανεμογεννητριών. Σε συζητήσεις, η Vestas έχει κοινοποιήσει τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται από τον κατασκευαστή ανεμογεννητριών για την εγκατάσταση στροβίλων, συμπεριλαμβανομένης της τουρμπίνας V236-15.0MW.

Η Πολωνία ανακοίνωσε έναν στόχο να παραδώσει 11GW υπεράκτιων αιολικών έως το 2040, και οι ευρύτερες υπεράκτιες αιολικές φιλοδοξίες στην περιοχή έχουν επισημανθεί από τη Διακήρυξη υπεράκτιων ανέμων της Βαλτικής Θάλασσας που υπεγράφη από οκτώ χώρες της Βαλτικής Θάλασσας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2020.

Με μια ισχυρή λιμενική υποδομή, η Πολωνία μπορεί επίσης να γίνει κόμβος εξαγωγών και για την υπεράκτια βιομηχανία αιολικής ενέργειας. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με το λιμάνι της Γκντύνιας για να επιτρέψουμε την ανάπτυξη του μέρους και να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό για τους ατασκευαστές υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Πολωνίας”, δήλωσε ο Tommy Rahbek Nielsen, διευθύνων σύμβουλος της Vestas.

Η Vestas οδηγεί την ανάπτυξη του χερσαίου αιολικού τομέα της Πολωνίας και της αλυσίδας εφοδιασμού με αιολική ενέργεια στην ξηρά από το 2002, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από 2.6GW αιολικής ενέργειας μέχρι σήμερα με επιπλέον 2GW σε παραγγελίες που έχουν εξασφαλιστεί και απασχολούν περισσότερους από 500 ανθρώπους.

Η Vestas έχει επίσης επενδύσει πάνω από 770 εκατ.€ σε προμήθεια και υπηρεσίες την τελευταία δεκαετία στην Πολωνία, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 185 εκατ. € μόνο το 2020.

πηγή: renews.biz