Η Universal Hydrogen κάνει συμφωνία με 3 αεροπορικές εταιρείες για παροχή κιτ υδρογόνου

67
 1x 1
©Universal Hydrogen

Η Universal Hydrogen Co., μια αεροδιαστημική εταιρεία που εδρεύει στη Βενετία και ειδικεύεται σε πτήσεις χωρίς άνθρακα, ανακοίνωσε συμφωνίες με τρεις αεροπορικές εταιρείες στις 14 Ιουλίου. Η εταιρεία υπέγραψε επιστολές προθέσεων για την παροχή υπηρεσιών καυσίμου πράσινου υδρογόνου στην Corvus Airlines με έδρα την Αλάσκα, η οποία δραστηριοποιείται ως Ravn Alaska, την Air Nostrum με βάση την Ισπανία και την Icelandair Group, με βάση την Ισλανδία. Οι οικονομικοί όροι των συμφωνιών δεν δημοσιεύθηκαν.

«Κάθε μέρα, η αεροπορική εταιρεία μας διερευνά καινοτόμες λύσεις για να παρέχει μια ταξιδιωτική εμπειρία με ελάχιστες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον», δήλωσε ο Carlos Bertomeu, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Air Nostrum. “Αυτή η συνεργασία αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία για να προχωρήσουμε στην απανθρακοποίηση των πτήσεων μας με την πρακτική και οικονομικά αποδοτική εφαρμογή καυσίμου πράσινου υδρογόνου.”

Η Universal Hydrogen θα πουλήσει 11 κιτ υδρογόνου στην Air Nostrum για τον υπάρχοντα και μελλοντικό στόλο της. Η Icelandair θα χρησιμοποιήσει τα πακέτα της εταιρείας για να επιδιώξει την «πλήρη απαλλαγή από τον άνθρακα» ολόκληρου του εγχώριου στόλου της. Σύμφωνα με τη συμφωνία της Universal Hydrogen με την Ravn Alaska, η εταιρεία θα μετατρέψει πέντε αεροσκάφη σε υδρογονοκίνητα. Η συμφωνία θα καταστήσει επίσης την Universal Hydrogen τον μακροπρόθεσμο προμηθευτή υπηρεσιών καυσίμου πράσινου καυσίμου υδρογόνου για τον περιφερειακό στόλο της.

πηγή: labusinessjournal.com