Η Siemens Gamesa σχεδιάζει μείωση του κόστους του «πράσινου» υδρογόνου

207
windmills 1149604 1920

Η επονομαζόμενη «πράσινη» παραγωγή υδρογόνου με χρήση χερσαίων ανεμογεννητριών θα μπορούσε να επιτύχει ισοτιμία τιμών με υδρογόνο με βάση τα ορυκτά μέχρι το έτος 2030, σύμφωνα με τη Siemens Gamesa Renewable Energy. Σε δήλωση την Τετάρτη, η εταιρεία, σημαντικός παράγοντας στις ανεμογεννήτριες, ανέφερε επίσης ότι το πράσινο υδρογόνο που παράγεται χρησιμοποιώντας αιολική ενέργεια από τον υπεράκτιο τομέα θα μπορούσε να επιτύχει ισοτιμία τιμών έως το 2035.

Η ανακοίνωση της Siemens Gamesa περιγράφει τέσσερις βασικούς τομείς που συμβάλλουν στη μείωση του κόστους: αύξηση της ανανεώσιμης ενέργειας, δημιουργία «οικονομικά αποδοτικής αγοράς για το πράσινο υδρογόνο», ανάπτυξη μιας αλυσίδας εφοδιασμού και υποστήριξη για υποδομές.

Την Τετάρτη ο Ben Gallagher, ο οποίος είναι επικεφαλής αναλυτής για τις αναδυόμενες τεχνολογίες, προσπάθησε να επισημάνει πώς το περιβάλλον γύρω από το πράσινο υδρογόνο φαίνεται να αλλάζει. «Μια ολοένα και πιο δυναμική αγορά υδρογόνου χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έχει κατακλύσει την κυβερνητική υποστήριξη», είπε. «Πιστεύουμε ότι αυτή η δραστηριότητα ισοδυναμεί με μια μετατόπιση όπου το πράσινο υδρογόνο αναδύεται ως βασικό στοιχείο της ενεργειακής μετάβασης», πρόσθεσε.

πηγή: cnbc.com