Η Shell προγραμματίζει αύξηση παραγωγής καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας άνθρακα

117

Αεροπορικό καύσιμο χαμηλής περιεκτικότητας άνθρακα σε μεγάλη κλίμακα μέχρι το 2025 προγραμματίζει η Royal Dutch Shell, σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει τις αεροπορικές εταιρείες για μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Η πολιτική αεροπορία θεωρείται ένας από τους τομείς στους οποίους είναι περισσότερο δύσκολο να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των εκπομπών ρύπων, καθώς δεν υπάρχουν τεχνολογίες που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν του κινητήρες, οι οποίοι χρησιμοποιούν καύσιμα αεριωθουμένων. Έτσι, ευθύνεται για το 3% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα.

Η Shell, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε ότι έχει στόχο να παραγάγει μέχρι το 2025 δύο εκατομμύρια τόνους φιλικού προς το περιβάλλον αεροπορικού καυσίμου (SAF), που παράγεται από χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι, φυτικά και ζωικά λίπη.

Με αυτήν την παραγωγή θα δεκαπλαστιαστεί η σημερινή συνολική παραγωγή του καυσίμου αυτού, ενώ σύμφωνα με τη Shell, το SAF μπορεί να μειώσει την εκπομπή βλαβερών ρύπων της πολιτικής αεροπορίας κατά 80%.

πηγή: naftemporiki.gr