Η Ρωσία μαστίζεται από κουνούπια, αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής

462
dance schools 1837658 1920

Ένα πρόσφατα δημοσιευμένο βίντεο δείχνει ένα σμήνος κουνουπιών σαν τυφώνας να τρομοκρατούν ένα απομακρυσμένο ανατολικό ρωσικό χωριό. Τα έντομα βρίσκονταν σε μια μαζική φρενίτιδα ζευγαρώματος που προήλθε, εν μέρει, από την κλιματική αλλαγή.

Ο «ανεμοστρόβιλος», που αποτελούταν εξ ολοκλήρου από αρσενικά κουνούπια που αναζητούσαν συντρόφους, ήταν αρκετά μεγάλος για να κρύψει μερικές φορές τον Ήλιο. Τα βίντεο δείχνουν ότι τα έντομα σχηματίζουν έναν πραγματικό κυκλώνα που περιστρέφεται.

Αν και τα σμήνη κουνουπιών δεν είναι απειλητικά, υπάρχει μια ανησυχία που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή και το πώς επηρεάζει τα σμήνη των εντόμων, ενδεχομένως καθιστώντας τα μεγαλύτερα και πιο κοινά στο μέλλον. Οι πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, δεν ήταν η μόνη συνέπεια των δραματικών καταιγίδων, οι οποίες παρείχαν επίσης το κατάλληλο περιβάλλον για την αναπαραγωγή κουνουπιών σε μαζική κλίμακα. Και η κλιματική αλλαγή αναμένεται να φέρει περισσότερες μακροχρόνιες, ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο τα επόμενα χρόνια.

Τα σμήνη εντόμων μπορεί να γίνουν πιο συχνό φαινόμενο καθώς η Γη θερμαίνεται. Η ανθρώπινη δραστηριότητα αναφέρεται ως ο πρωταρχικός παράγοντας που οδηγεί τις αυξανόμενες θερμοκρασίες στη Γη, καθιστώντας αυτό το βίντεο ένα ακόμη παράδειγμα των πιθανών συνεπειών της ανεξέλεγκτης κλιματικής αλλαγής.

πηγή: slashgear.com