Η «οικονομία υδρογόνου» της Ιαπωνίας θα τροφοδοτήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

235
u4vszytlwxuspn7jnrwp

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας στις 23 Ιουλίου θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της χώρας προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων, το υδρογόνο τροφοδοτεί τόσο τις Ολυμπιακές όσο και τις Παραολυμπιακές δάδες και την Ολυμπιακή Φλόγα, στο ταξίδι της την Ιαπωνία. Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία υδρογόνου προέρχεται από μια ηλιακή συστοιχία που βρίσκεται στο νομό Fukushima.

Με το όνομα “Ολυμπιακοί Υδρογόνου”, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 είναι μια επίδειξη για το καύσιμο του μέλλοντος. Ως το πιο άφθονο στοιχείο στο σύμπαν, το υδρογόνο είναι καθαρό και ελαφρύ. Το πιο σημαντικό, δεν παράγει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μπορεί να παραχθεί χρησιμοποιώντας ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια. Οι αναλυτές ενέργειας πιστεύουν ότι το υδρογόνο προσφέρει μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες μείωσης ή εξάλειψης των εκπομπών από τις αεροπορικές εταιρείες, τη ναυτιλία και τη βιομηχανία.

«Με την τεράστια εμβέλεια και ορατότητά τους, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την επίδειξη τεχνολογιών που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, όπως την κλιματική αλλαγή», λέει η Marie Sallois, Διευθύντρια για την Αειφορία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. “Η παρουσίαση του υδρογόνου στους Αγώνες του Τόκιο 2020 είναι ένα μόνο παράδειγμα για το πώς αυτά τα παιχνίδια θα συμβάλουν σε αυτόν τον στόχο.”

πηγή: euronews.com