Η Northvolt διασφαλίζει επενδύσεις 2,75 δισ. δολαρίων

161

Κονδύλια για την παγκόσμια επέκτασή της αναζήτησε η ανερχόμενη σουηδική εταιρεία κατασκευής μπαταριών λιθίου Northvolt και η ανταπόκριση που έλαβε ήταν εντυπωσιακή. Η Northvolt έχει ήδη βάλει τον πήχη ψηλά με τη δέσμευσής της να δημιουργήσει τις «πιο πράσινες μπαταρίες στον πλανήτη» με ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία με έδρα την Στοκχόλμη ανακοίνωσε πως μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης διασφάλισε 2,75 δισ. δολάρια, από επενδυτές όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες BMW και Volkswagen, η Goldman Sachs, αλλά και μεγάλα συνταξιοδοτικά ταμεία τόσο της Σουηδίας όσο και του εξωτερικού.

Με τα νέα κονδύλια, η εταιρεία που δημιουργήθηκε μόλις το 2016 – με συνιδρυτή τον αντιπρόεδρο της Tesla, Πέτερ Κάρλσον – σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την επέκταση των εργοστασίων της με στόχο να μπορεί να παράγει μπαταρίες για έως και 1 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα. Οι νέες γραμμές παραγωγής αναμένεται να είναι έτοιμες πριν τα τέλη της χρονιάς, ενώ μελετάται το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός νέου εργοστασίου στη Γερμανία.

Με τα νέα κονδύλια οι ξένες επενδύσεις στην Northvolt υπολογίζονται στα 6,5 δισ. δολάρια, ανεβάζοντας τη συνολική αξία της στα 11,75 δισ. δολάρια.

πηγή: ot.gr