Η νέα εταιρεία Greekstream Energy εξασφάλισε άδειες για έργα 491 MW

175
cape ortegal 117601 1920

Η νεοϊδρυθείσα εταιρεία Greekstream Energy εξασφάλισε από τη ΡΑΕ βεβαιώσεις παραγωγού για 12 αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 491 MW. Τα πάρκα αυτά προγραμματίζονται να απλωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τα Τζουμέρκα της Ηπείρου, το Άργος Ορεστικό, το Βίτσι, τη Μελίτη Φλώρινας και την Καστοριά μέχρι τη Ναύπακτο, τη Βοιωτία, αλλά και το Μεσολόγγι για το οποίο προορίζεται και το μεγαλύτερο, ισχύος 82,5 MW.

Η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο και στο Δ.Σ. συμμετέχουν ο Πέτρος Σουρέτης (της Intrakat), ως Πρόεδρος, ο Λ. Λαζαράκης ως Διευθύνων Σύμβουλος, και ως μέλη ο Δημήτρης Θεοδωρίδης (Intradevelopment) και ο Δημοσθένης Στασινόπουλος.

Την ίδρυση έκανε ο Λ. Λαζαράκης ως εκπρόσωπος της εταιρείας «Γαία Άνεμος», στη διοίκηση της οποίας συμμετέχουν σήμερα τα ίδια πρόσωπα, με τους ίδιους ρόλους.

Η Γαία Άνεμος, όμως, ιδρύθηκε το 2011 και στο πρώτο Δ.Σ. συμμετείχαν ο Δημ. Κλώνης (Intracom) ως πρόεδρος, ο Δημ. Αντωνάκος (Διευθύνων Σύμβουλος) και ο Παναγιώτης Ψυχάρης.

Το νέο Δ.Σ., που σηματοδότησε την είσοδο του Π. Σουρέτη, του Λ. Λαζαράκη και των υπολοίπων εκλέχθηκε το 2018, ενώ επανεξελέγη και μόλις πρόσφατα, στις 5 Μαΐου.

Η Γαία Άνεμος, αν και όλα αυτά τα χρόνια έχει μηδενικό τζίρο, το τελευταίο διάστημα επιδεικνύει μια κινητικότητα είτε με εξαγορές μετοχών άλλων εταιρειών, όπως της Εναλλακτική Ενεργειακή Αλπενέρ, είτε και αδειών έργων, όπως έγινε με την εξαγορά άδειας αιολικού πάρκου ισχύος 11 MW στο Λιβαδάκι Δωρίδας από την συνδεδεμένη εταιρεία CGW η οποία ελέγχεται κατά 100% από τον Λ. Λαζαράκη. Επίσης τον Φεβρουάριο υπογράφτηκε σύμβαση δανείου ύψους 2,8 εκατ. ευρώ με την Nostira που ελέγχεται από τους Λ. Λαζαράκη και Δ. Στασινόπουλο.

πηγή: newmoney.gr