Η MYTILINEOS στρέφει το ενδιαφέρον της στα θαλάσσια πλωτά αιολικά

126
floating wind energy vestas 672x372

Την είσοδο της Mytilineos στον τομέα των υπεράκτιων αιολικών πάρκων και ειδικότερα των πλωτών ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας της εταιρείας Ντ. Μπενρουμπή στο πλαίσιο του 6ου Delphi Economic Forum. Ο κ. Μπενρουμπή ανέφερε ότι η Mytilineos βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με μεγάλο ξένο όμιλο του κλάδου και ότι εντός των επομένων ημερών θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σε ορίζοντα τριετίας η εταιρεία έχει στα πλάνα της την ανάπτυξη 300MW νέων αιολικών πάρκων, ενώ μετά την εξαγορά τη Εγνατία Group έχει αποκτήσει χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 1,5 GW, τα οποία θα είναι ready to build το 2022. Επισήμανε ακόμη ότι η Mytilineos διαθέτει 1,5GW σε συστήματα αποθήκευσης μικρής διάρκειας. Ο κ. Μπενρουμπή επαναβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία της νέας μονάδας φυσικού αερίου ισχύος 826MW, την οποία χαρακτήρισε ως απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει η απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων.

Ο Ανδρέας Διαμαντόπουλος, επικεφαλής της διεύθυνσης Ενέργειας του Ομίλου Κοπελούζου αναφέρθηκε στο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα των τεχνολογιών, από το φυσικό αέριο έως και το υδρογόνο. Επισήμανε ότι για τη σχεδιαζόμενη νέα ηλεκτροπαραγωγική μονάδα στην Αλεξανδρούπολη έχει ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ αυτή την περίοδο γίνονται κάποιες βελτιστοποιήσεις των τεχνικών χαρακτηριστικών. Έτσι, και σε αναμονή του θεσμικού πλαισίου για το CRM, προσδιόρισε τη λήψη της τελικής επενδυτικής απόφασης τον Ιούνιο με Ιούλιο.

πηγή: newmoney.gr