Η Κίνα ξεκινά την κατασκευή ανεμογεννήτριας 264 μέτρων

242

Η κινεζική εταιρεία MingYang Smart Energy ανακοίνωσε την κατασκευή μιας υπεράκτιας ανεμογεννήτριας ύψους 264 μέτρων, μήκους πτερυγίων 118 μέτρων και έκτασης 46.000 τετραγωνικών μέτρων. Η τοποθέτησή της θα ολοκληρωθεί το 2023 και η εμπορική παραγωγή θα ξεκινήσει ένα χρόνο αργότερα. Η ισχύς της θα είναι 16MW και θα μπορεί να παράγει 80.000MW ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, ικανή να τροφοδοτήσει πάνω από 20.000 νοικοκυριά.

Επιπλέον, ένα MySE 16.0-242 μπορεί να εξαλείψει περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2 κατά τη διάρκεια της σχεδιασμένης 25ετούς διάρκειας ζωής του. Αυτό το σχήμα δείχνει τη σημασία κάθε υπεράκτιας ανεμογεννήτριας στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το βάρος της ατράκτου του MySE 16.0-242 είναι ανταγωνιστικά χαμηλό σε λιγότερο από 37 τόνους ανά MW. Σε σύγκριση με μια βαρύτερη άτρακτο, η μέτρια μάζα κεφαλής του επιτρέπει πιο αποτελεσματική χρήση του πύργου και της θεμελίωσης, με αποτέλεσμα λιγότερα αγορασμένα υλικά και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Η νέα υπεράκτια ανεμογεννήτρια μπορεί να εγκατασταθεί στον βυθό ή σε πλωτή βάση. Ο στρόβιλος έχει πρόσφατα πιστοποιηθεί από την DNV και το China General Certification Center (CGC) για σχεδιασμό και ένα πρωτότυπο αναμένεται το 2022. Η εταιρεία αναμένει να εγκαταστήσει ένα πλήρες πρωτότυπο το πρώτο εξάμηνο του 2023 και να αρχίσει εμπορική παραγωγή το πρώτο μισό του 2024.

Η εταιρεία λέει ότι το MySE 16.0-242 είναι η αρχή της νέας υπεράκτιας πλατφόρμας προϊόντων MingYang 15MW+. Στο μέλλον, σχεδιάζεται να εξελιχθεί σε ένα χαρτοφυλάκιο παραλλαγών μοντέλων που μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορες υπεράκτιες ρυθμίσεις, που κυμαίνονται από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας με τάση για τυφώνες έως τη συνεχώς θυελλώδη Βόρεια Θάλασσα στην Ευρώπη.

Η MingYang είναι μία από τις πολλές εταιρείες που προσπαθούν να αυξήσουν το μέγεθος των υπεράκτιων ανεμογεννητριών.

Η Κίνα εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ορυκτά καύσιμα, αλλά εξελίσσεται σε μια μεγάλη δύναμη από υπεράκτιες ανεμογεννήτριες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της GWEC Market Intelligence, η Κίνα εγκατέστησε πέρυσι περισσότερα από τα μισά υπεράκτια αιολικά πάρκα στον πλανήτη.

πηγή: ot.gr