Η Ιαπωνία στοχεύει στα πλωτά αιολικά πάρκα για τα νερά της

57
5317789 6920b722

Η RWE Renewables και η Kansai Electric Power υπέγραψαν συμφωνία σύμφωνα με την οποία οι δύο επιχειρήσεις «θα μελετήσουν από κοινού τη σκοπιμότητα ενός μεγάλου πλωτού υπεράκτιου αιολικού έργου» στα ύδατα των ακτών της Ιαπωνίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, ο Sven Utermöhlen της RWE Renewables είπε ότι η εταιρεία του είδε «μεγάλες δυνατότητες για πλωτά αιολικά πάρκα παγκοσμίως – αλλά ειδικά σε χώρες με βαθύτερα παράκτια νερά, όπως η Ιαπωνία».

Πράγματι, το έργο που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα δεν είναι το μόνο στην Ιαπωνία που επικεντρώνεται σε πλωτά υπεράκτια αιολικά. Τον Ιούλιο, η αυτοαποκαλούμενη «εταιρεία καθαρισμού» BW Ideol δήλωσε ότι είχε υπογράψει μια κοινή συμφωνία ανάπτυξης με την ενεργειακή εταιρεία ENEOS Corporation για την ανάπτυξη ενός «πλωτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου εμπορικής κλίμακας» στα ύδατα των ακτών της Ιαπωνίας.

Οι πλωτές υπεράκτιες ανεμογεννήτριες διαφέρουν από τις υπεράκτιες ανεμογεννήτριες που έχουν ρίζες στον βυθό. Αντίθετα, το RWE περιγράφει τους πλωτούς στρόβιλους να «αναπτύσσονται πάνω από πλωτές κατασκευές που είναι στερεωμένες στον βυθό με γραμμές πρόσδεσης και άγκυρες».

πηγή: cnbc.com