Η φθηνότερη αποθήκη ενέργειας στον κόσμο θα είναι μια μπαταρία σιδήρου-αέρα, σύμφωνα με νεοσύστατη εταιρεία

144
1 mw 4 mwh turner energy storage project in pullman, wa

Η Form Energy, νεοσύστατη εταιρεία με στήριξη από δισεκατομμυριούχους, που ισχυρίστηκε ότι έχει αναπτύξει μια καινοτόμο μπαταρία χαμηλού κόστους 150 ωρών, αποκάλυψε τελικά τη χημεία της μπαταρίας της μετά από περισσότερο από ένα χρόνο μυστικότητας.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Βοστώνη λέει ότι το πρώτο της εμπορικό προϊόν είναι μια «επαναφορτιζόμενη μπαταρία σιδήρου-αέρα, ικανή να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για 100 ώρες με κόστος συστήματος ανταγωνιστικό με τους συμβατικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και λιγότερο από το 1/10 του κόστους του ιόντος λιθίου».

Μια φθηνή, ασφαλής μπαταρία ικανή να αποθηκεύσει ενέργεια για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι το ιερό δισκοπότηρο του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς θα μπορούσε να εξαλείψει το ζήτημα της μεταβλητότητας του ανέμου και του ήλιου με χαμηλό κόστος. “Αυτή η μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνεχώς για μια περίοδο πολλών ημερών και θα επιτρέψει ένα αξιόπιστο, ασφαλές και πλήρως ανανεώσιμο ηλεκτρικό δίκτυο όλο το χρόνο”, δήλωσε η Form Energy.

πηγή: rechargenews.com