Η ErgoProlipsis ενισχύει την ασφάλεια στα ενεργειακά έργα με στόχο το “Zero Accidents”

308

Η ErgoProlipsis συμμετείχε ως χορηγός στο 5ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο (8-10 Ιουλίου) και τίμησε την προσήλωσή της στην ενίσχυση της ασφάλειας στα μεγάλα ενεργειακά έργα της χώρας μας, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της.

H ErgoProlipsis σε συνεργασία με τις εταιρείες ECOMED και Alexopoulos & Partners, συμμετείχε με περίπτερο στο οποίο παρουσιάστηκε το νέο πακέτο συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ό,τι αφορά στην παραγωγή, διαμετακόμιση και διανομή υδρογόνου. H συμβολή της ErgoProlipsis στην κοινοπραξία αφορά σε συμβουλευτικές υπηρεσίες για θέματα ασφάλειας και υγείας κατά διαδικασία της παραγωγής και λειτουργίας, σε θέματα διαχείρισης κινδύνων, καθώς και σε μελέτες και μετρήσεις.

Επιπλέον, η ErgoProlipsis παρουσίασε τις υπηρεσίες της σχετικά με τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας σε μεγάλα τεχνικά έργα. Με το μότο “Safe Business is Good Business”, η εταιρεία υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο που οφείλει να κατέχει η πολιτική και τα μέτρα ασφάλειας και υγείας σε κάθε εργοτάξιο.

Την 3η ημέρα του Συνεδρίου, το Σάββατο 10 Ιουλίου, ο Γενικός Διευθυντής της ErgoProlipsis, Ιωάννης Ασπιρτάκης, συμμετείχε μαζί με τον Θωμά Κόλλια της ECOMED και τη Βασιλεία Αλεξοπούλου της Alexopoulos & Partners, σε πάνελ συζήτησης με τον Γιώργο Χατζημαρκάκη, Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Hydrogen Europe και τον Μάκη Κετόνη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Υδρογόνου Κύπρου με θέμα «Υδρογόνο: Χαράσσοντας το δρόμο προς την Ενεργειακή Μετάβαση».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της ErgoProlipsis, Νικόλαος Καρανίκας, εξήρε τη σημασία της πρόληψης στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας σημειώνοντας ότι: «Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, προκειμένου να εκπληρώσουμε τους εθνικούς στόχους ενίσχυσης της πράσινης ενέργειας, το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν σημαντικά έργα ιδιαίτερα στον τομέα των ΑΠΕ. Η ErgoProlipsis διαθέτει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το επιστημονικό προσωπικό ώστε να βοηθήσει της εταιρείες – αναδόχους να διασφαλίσουν την υγεία και ασφάλεια των χιλιάδων εργαζόμενων που θα απασχοληθούν στα κατασκευαστικά έργα του ενεργειακού κλάδου, σε όλα τα στάδια των έργων από τη μελέτη έως την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση. Αποστολή μας είναι να εκπαιδεύσουμε, να ενημερώσουμε και να συντονίσουμε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα πρόληψης με απώτερο στόχο να επιτύχουμε το “zero accidents”».

H ErgoProlipsis συμμετέχει στην κατασκευή του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι Ηρακλείου, αλλά και σε μεγάλα ενεργειακά έργα, όπως το εμβληματικό έργο κατασκευής ενός από τους μεγαλύτερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου στην Ευρώπη, στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, επισημαίνοντας την παρουσία της σε μεγάλα έργα κρίσιμων υποδομών με εμπειρία δύο δεκαετιών στο σχεδιασμό και την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ